Goedkoop middel tegen kalknagels

Deze tip komt van een paardenhoefverzorger. Hoeven zijn namelijk te vergelijken met onze nagels. En ook paarden krijgen last van hun ‘nagels’. Wat wij kalknagels noemen, zijn eigenlijk schimmelnagels. Bij de drogist kun je allerlei middeltjes kopen om op je nagels te smeren en op internetfora wisselen mensen allerlei tips uit om van die schimmelnagels af te komen. Niks helpt. Maar bij paarden helpt wel een heel handig huismiddeltje en nu blijkt dat zelfde huismiddeltje ook bij mensen prima te werken. Dit is wat je nodig hebt:

  1. Een plantenspuit (minder dan 5 euro)
  2. Een fles natuurazijn (4 euro)
  3. Deze essentiële olie (8 euro)
  4. Lavendelolie (5 euro)
  5. Eucalyptusolie (4 euro)
  6. Citroenolie (6 euro)
  7. En deze wonderolie (7 euro)
  8. Een stevige ijzeren vijl of een elektrische nagelvijl (10 euro)

In totaal ben je een kleine 50 euro kwijt, maar daar doe je vervolgens zeker twee jaar mee. Na een jaar zijn je schimmelnagels verdwenen, en het jaar erna hou je het nog een beetje bij om te zorgen dat het niet meer terugkomt.

En dit is wat je doet: Vul de plantenspuit met azijn en wat water. Doe van elke olie ongeveer 10 of 20 druppels bij het mengsel. Wees voorzichtig met de citroenolie, want die ruikt het sterkst. Het maakt niet echt uit in welke verdeling je alles in de plantenspuit gooit, want daarna schudt je de fles en elk ingrediënt heeft een sterk schimmeldodende werking.

Vijl je nagels zo dun mogelijk. Dat gaat het beste met de elektrische vijl en je kunt het daarna bijhouden met de ijzeren vijl.

Spuit daarna elke ochtend en elke avond met de plantenspuit over je nagels. Als je dat boven een wasbak doet (voet op de wasbak-rand zetten als je een beetje lenig bent), kun je daarna met een doekje ook gelijk de wasbak schoonmaken:)

Vijl je nagels een keer per week. Herhaal dit vijlen tot je nagels zijn uitgegroeid en vergeet niet om twee keer per dag met de plantenspuit je nagels nat te maken. Maak foto’s van je nagels om het verloop bij te houden. Op de foto zie je na een tijdje echt dat je nagels weer mooi zacht en roze worden.

Heb geduld, want het duurt zeker een jaar voor je nagels in hun geheel zijn vervangen. Hou je nagels daarna bij met een standaard nagelsetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s