Ik ben een kleine zelfstandige

Ik ben een kleine zelfstandige. Ik vind dat een prachtomschrijving. Vooral aan dat klein hecht ik enorme waarde. Als kind was ik als vroege leerling die nog ergens een klasje oversloeg altijd de kleinste van de klas. Die liefkozende blikken van mijn klasgenoten ‘ach, wat is ze schattig’ heb ik voor altijd meegenomen. Ook nu ik heel groot en stevig ben. ‘Ik snap wel dat mannen jou leuk vinden,’ zei de hoofdredactrice van een krant een keer tegen mij. ‘Jij, met al je rondingen.’ Verbaasd keek ik haar aan. Rondingen? Waar had ze het over. Had ze wel eens naar haar eigen rondingen gekeken? Daarna lachte ik, want ik was opnieuw vergeten dat ik niet klein en snoezig ben, maar groot en angstaanjagend. Juist daarom ben ik altijd blij als ik een brief krijg van de belastingdienst of de Kamer van Koophandel waarin ze heel officieel over mij spreken als ‘kleine zelfstandige’. Ook dat woord zelfstandig geeft mij kracht. Alsof de belastingdienst en de kamer er het volste vertrouwen in hebben dat ik het allemaal alleen aankan. Nu ik nog.

DrankDrank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s