Laat meer toeval toe in je leven

‘Wie wil er morgen met mij lunchen?’ Dat schreef ik maandagavond op Twitter. Ik staarde naar het schermpje van mijn telefoon in afwachting van de aanbiedingen die binnen zouden komen. En misschien, dat kon ook, wilde er wel niemand met mij lunchen. Twee minuten later kwam het eerste aanbod al. Een leuke schrijfster die ik alleen maar in de virtuele wereld ken. Ze noemde café en tijd. Bij navraag bleek dat café in Leuven te staan, 220 kilometer van mijn huis. En zo stapte ik op dinsdagochtend  in de trein naar Leuven. Universiteitsstadje in de buurt van Antwerpen waar ik altijd al naar toe had gewild. Het was de eerste keer dat ik de leuke schrijfster ontmoette. Hoewel zij me wist te vertellen dat we elkaar veertien jaar geleden al eens hadden gesproken op een feest. Ze had zelfs onthouden dat mijn dochter Maria heette en dat ik die naam gekozen had omdat er niet zo veel op rijmt. De rest van de dag wandelden we door het universiteitsstadje. De zon scheen. Af en toe gingen we op een terras zitten en dronken Italiaanse cappuccino. ’s Avonds zette ik een bericht op Facebook: ‘Wie wil er met mij in Leuven wonen?’ Drie mannen meldden zich direct. Wegens overweldigend succes ga ik daarom door met vragen. Wie wil vandaag mijn huis komen opruimen, boodschappen doen en eten koken?

DrankDrank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s