3 dingen die je niet meer moet doen als je RIJK wilt worden (en nog een extra tip)

Als je rijk wilt worden – of niet arm. Of als je wilt sparen, dan zijn dit de drie dingen waar je vandaag nog mee moet stoppen:

  1. ROOD STAAN

Rood staan kost heeeeeeeel veel geld. Soms betaal je 9 of 12 procent om rood te staan. Bel je bank en zeg dat je geen kredietruimte meer wil hebben. In het begin is dat even wennen, maar ik heb het geprobeerd en het went echt. En het bespaart je echt veel geld.

2. Goedkope troep kopen

Troep is troep, ook als je er weinig voor betaalt. Ga dus alleen naar goedkope winkels als je van tevoren weet wat je nodig hebt en laat alle malle aanbiedingen en dingen waarvan je denkt dat ze handig zijn liggen. Koop zo min mogelijk plastic. Plastic is namelijk troep. En denk bij alles wat je in de winkel koopt: troep is troep.

3. Eten uit pakjes en zakjes

Eten uit pakjes en zakjes is altijd duurder dan wanneer je het zelf maakt. Bovendien is het een stuk minder gezond want het zit vol met vet en zout en vulmiddelen en suiker. Bij Albert Heijn kocht ik een keer een kaasburger waar geen kaas in zat!!! Ik zeg het nog een keer: een kaasburger waar geen kaas in zat. Mijn moeder kocht vroeger een heel goedkoop stuk kaas, sneed dat in dikke plakken, haalde de plakken door wat eigeel en paneermiddel en bakte ze. Daar kan de kaasburger van Appie nog wat van leren. Koop geen pizza in dozen, maar bak ze zelf. Koop geen gesneden ui uit een plastic zakje. En koop drie slaplantjes en zet die in een bak aarde op je balkon of in de vensterbank. Sla kun je plukken, groeit weer aan en kost bijna niks. En ook daar zit geen plastic omheen.

HuishoudenHuishouden

Tip 4 is: klik op de Bol-banner en koop een simpele zwarte emmer. Kijk dan op www.suusmaaktschoon.nl en koop deze huishoudbijbel. Met wat soda, groene zeep en azijn bespaar je voortaan ook nog honderden euro’s op schoonmaakspullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s