Ik ben beter in beleggen

‘Mijn man weet niets van beleggen.’

Van alle hobby’s die ik heb, is beleggen mijn favoriet. Ik ben er ook best goed in. Ik lees alles waar de woorden Warren en Buffet in staan, waaronder een biografie van 800 bladzijden. Ik volg de aandelenkoersen en ik heb een rendement dat mijn pensioenbelegger in nog geen tien jaar haalde.

Toen mijn man en ik na jaren besloten om een en-of-rekening te openen, opperde ik om een deel van wat we spaarden te beleggen. Niet op de rekening bij Degiro die ik zelf heb, maar op een gemeenschappelijke rekening, gekoppeld aan onze en-of-rekening. Mijn man belde met beleggingsplatform Degiro en vroeg of we een rekening konden openen. Dat kon, al meldde Degiro erbij dat de aandelenrekening wel aan onze en-of-rekening gekoppeld kon worden, maar dat het nog niet mogelijk was om de aandelenrekening ook op twee namen te zetten. Maar daar werkten ze aan.

Degiro

Aangezien mijn man niets van beleggen weet en ik alles, vertrouwde hij mij het beleggen van ons gemeenschappelijke spaargeld toe. Vandaag belde ik Degiro om te vragen of het al mogelijk was om de rekening op twee namen te zetten. Het antwoord was nee, maar in april zou alles anders worden. Ik merkte terloops op dat ik het een prettig idee vond dat het geld van de en-of-rekening ook in aandelen van ons samen zou zijn. Nu begon de meneer van Degiro te piepen. Ik mocht helemaal niet aan die aandelen zitten, want die waren van mijn man. Wat blijkbaar wel mocht was dat mijn man van onze rekening aandelen kocht op zijn naam.

Binnen een half uur ontving mijn man een mail van #degiro waarin ze hem waarschuwden dat zijn vrouw zijn aandelenrekening beheerde. En als ze (ik) daarmee zou doorgaan, de rekening gesloten zou worden.

Vanaf vandaag ga ik naast mijn man zitten terwijl hij inlogt en op aanwijzing van mij aandelen koopt van ons spaargeld. Net zo lang tot Degiro vrouw/man/relatie-vriendelijk wordt en toestaat dat je ook samen je geld in aandelen kunt stoppen.

Boekentip: Blondjes beleggen beter!

ComputerComputer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s