Het geheim van mensen die nooit geldzorgen hebben

Vind jij dat de maand altijd net een paar dagen te lang duurt, omdat je geld eerder op is? Of voel je je rijk wanneer je geen duizend euro rood staat maar slechts 200? Dan is het misschien tijd om je financiën eens onder de loep te nemen. Of nog beter, je te verdiepen in hoe andere mensen dat doen. De Amerikaanse psychotherapeute Amy Morin schreef een boek met de titel 13 dingen die mentaal sterke mensen niet doen. Daarin beschrijft ze dat mentaal sterke mensen hun geldzaken vaak goed in orde hebben. En zo doen ze dat:

1. Ze hebben een budget

Ze weten precies hoe veel geld ze binnen krijgen en stellen budgetten vast voor hun uitgaven. Zo geven ze geld uit op basis van hun budget en doen ze minder impulsieve aankopen.

2. Ze nemen risico’s

Ze laten zich niet meeslepen door zoiets als een piramidespel en schatten de kans op het winnen van de Staatsloterij ook niet erg hoog in. Maar ze durven wel financiële risico’s te nemen.

3. Ze vergelijken zichzelf niet met anderen

Mentaal sterke mensen verdoen geen energie aan het indruk maken op anderen. Ze hoeven niet de duurste auto of de nieuwste IPhone te hebben om te laten zien hoe succesvol ze zijn. Ze richten zich op hun eigen pad.

4. Ze laten hun gevoel van eigenwaarde niet afhangen van hun bankrekening

Ze zijn niet per se rijker dan anderen, maar ook als ze dat wel zijn, heeft dat weinig invloed op hun gevoel van eigenwaarde. Ze scheppen niet op over hoe veel ze verdienen of hoe rijk ze zijn.

5. Ze zijn geen slaaf van hun bezittingen

Hun leven draait niet om bezit. Ze zorgen goed voor hun spullen, maar kunnen het ook prima redden zonder al die spullen.

6. Ze stellen beloningen uit

Ze hebben geen excuus nodig om impulsief ineens geld uit te geven. Ze zijn gedisciplineerd en kunnen ook best wachten met een aanschaf.

7. Ze hebben een doel

Of het een droomreis is, een nieuw huis of goed doen voor anderen, ze hebben een doel dat ze nastreven en passen hun gelduitgaven daarop aan.

WonenWonen
Vaderdag 2020

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s