Bouw je eigen gym – en verdien binnen een jaar je abonnement terug

Bijna een op de vijf Nederlanders ervaart op dit moment een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit een peiling van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Onder hen zijn met name jongeren, zelfstandigen en flexwerkers. Het grootste deel van hen verwacht een inkomensdaling tot maximaal 30 procent.

Tot zo ver het niet leuke bericht.

Thuis sporten

Gemiddeld besteden mensen 672 euro per jaar per huishouden aan sport. Althans, dat was in 2016 zo. Maar stel dat dat nog steeds zo is, dan zou je door thuis te sporten al snel 56 euro per maand besparen. Dus rol je yogamat uit en doe je oefeningen. Online zijn heel veel gratis fitness instructies en dans- en yogalessen te vinden. Zet je stappenteller aan en zet elke dag tienduizend stappen. Ga hardlopen. Ook daarvoor zijn heel veel gratis apps die je helpen met het opbouwen van een hardlooproutine. Of zet de muziek hard aan en dans een uur door je woonkamer. Fiets elke dag een uur, haal je rolschaatsen uit het vet of zoek uit of er bij jou in de buurt een park is met gratis buiten-fitness, een tafeltennistafel of een openbare tennisplek.

Bouw je eigen gym

Heb je een kamer over, of een garage, zolder of kelder? Investeer dan in je eigen home gym. Iets waar je vroeger alleen maar van kon dromen omdat de apparaten die je nodig had onbetaalbaar waren. Gelukkig zijn die nu een stuk goedkoper. Dit heb je nodig voor je privé gym. Een abonnement op de sportschool kost gemiddeld 37 euro per maand. Met je eigen gym bespaar je op de lange duur niet alleen geld, je hoeft je ook nooit meer schuldig te voelen dat je een duur abonnement hebt dat je niet gebruikt. Sterker nog, de kans is groter dat je vaker sport omdat je met je eigen gym nooit door de regen of wind wordt tegengehouden.

Complete gym online te bestellen voor 795 euro en 14 cent

Een complete gym, inclusief mat, bal, spinning fiets, loopband, gewichten en banden heb je voor 795 euro en 14 cent. Als je dat met twee mensen gebruikt, heb je je gym abonnement in ongeveer tien maanden terugverdiend. De lijst met materialen vind je hieronder.

Dit heb je dan nodig:

Oefenmat

Weestandsbanden

Professioneel springtouw met kogellager

Fitness bal

Workout step

Spinning fiets

Kettlebell 8 kilo

Haltersets

Loopband met LCD scherm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s