Geld maakt wél gelukkig

Of hij een pensioen had, vroeg ik aan mijn collega, die net als ik, zelfstandige is. Hij lachte. Welke ZZP-er heeft er nou wél een pensioen? Ik dus – sinds kort. Tien jaar geleden schreef ik voor Vrij Nederland een artikel over waarom vrouwen geen pensioen hebben. Of waarom ze daar niet over nadenken. Samen met een collega bezocht ik ministers, pensioenfondsen en lazen we alles over pensioenen. Ik sprak een oud-staatssecretaris die me vertelde dat het beste pensioen een huis van stenen is. Liefst eentje die is afbetaald. De volgende dag kocht ik een huis van steen. En ik stopte elke maand 250 euro in een spaarpot.

De spaarpot moest ik op een dag opmaken omdat ik door omstandigheden tijdelijk niet kon werken. Maar het huis verdubbelde in waarde.

Mijn collega overtuigde ik van het feit dat hij aan zijn pensioen moest denken. Ik had hem zelfs al bijna zo ver dat hij wat geld over maakte bij het fonds dat ik hem noemde. ‘Ik krijg hier geen geld voor, hoor,’ zei ik nog.

Vijf minuten later besloot ik een tijdje te gaan schrijven over mijn lievelingsonderwerp: geld. Waarom we het graag willen hebben maar waarom we er niet over willen nadenken.

De website tiencent.com had ik al. Dat komt dan goed uit. Vanaf nu is dit een onafhankelijk platform over personal finance.

Wonen
Vaderdag 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s