De dag dat ik besloot miljonair te worden

In het voorjaar van 2017 werd ik niet genomineerd voor een belangrijke prijs. Dat is niet gek, want de meeste mensen werden dat jaar niet genomineerd voor een belangrijke prijs. Maar ik had die prijs al vier keer gewonnen en deze keer wilde ik het heel erg graag. Het was de prijs voor een boek dat ik had geschreven. Een boek dat me na aan het hart lag.  Ik won die prijs niet en daarna was ik onverklaarbaar verdrietig. Ik begreep niet goed waarom ik zo verdrietig was, tot ik het wel begreep. Schrijven had ik altijd gedaan omdat ik het leuk vond. Omdat daar mijn hart lag. Maar naarmate ik meer succes kreeg met mijn boeken, werd ik ook afhankelijker van het succes. Ik gaf mijn baan als redacteur bij een tijdschrift ervoor op en leefde vrijwel uitsluitend van mijn boeken.

Pas toen ik die begeerde prijs niet won realiseerde ik me dat ik ineens wel afhankelijk was van die boeken. Ze vormden mijn inkomen. Dat voorjaar – 25 mei 2017 om precies te zijn – besloot ik om rijk en beroemd te worden. Maar niet tegelijkertijd. Met mijn boeken wil ik beroemd worden omdat ik wil dat mensen mijn boeken lezen. En daarnaast wil ik rijk worden. Sterker nog, over tien jaar wil ik miljonair zijn.

Toen ik dat tegen een vriendin vertelde, zei ze lachend: “en het erge met jou is dat je dat nog gaat lukken ook”. Ik ben nu bijna een half jaar bezig met rijk worden en ik vind het nu al leuk.

Wil je ook rijk worden? Onthoud dan de regel van 72. Ik leerde die van de Binck Bank. Dat zijn de mensen die mijn aandelen voor mij kopen.

DE REGEL VAN 72

De regel van 72 is een vuistregel waarmee je de beleggingsperiode of het rendement dat je wil halen kunt berekenen:

Vereist rendement = 72/verdubbelingstijd

Voorbeeld: stel je hebt 5.000 euro en je wil daar in 15 jaar 10.000 euro van maken.

Je rendement is dan 72 gedeeld door 15 jaar = 4,8 % per jaar.

In Nijntje-taal: Je hebt 5 briefjes van duizend. Elk jaar worden die 4,8% meer waard. Na 15 jaar heb je dan 10 briefjes van duizend.

Je kunt de regel van 72 ook omdraaien:

Verdubbelingstijd = 72/vereist rendement

De regel van 72 is een vuistregel, geen feilloze formule. Handig is ie wel. Aangezien ik nu een rendement heb van 63 % zou ik mijn geld over een jaar al verdubbeld hebben. Over 1,1 jaar om precies te zijn. Vooralsnog lijkt dat miljonair worden een makkie. Om er zeker van te zijn vroeg ik een echte miljonair of het echt makkelijk was. Hij antwoordde: “Ja. Maar de meeste mensen zijn bang voor financiële risico’s en ze weten het verschil niet tussen speculeren en beleggen. Beleggen betekent dat je een stukje ‘koopt’ van een heel degelijk bedrijf dat langzaam maar gestaag groeit. Speculeren betekent dat je risico neemt en op korte termijn heel veel geld kunt verdienen, maar ook heel veel verliezen.” 

Dus dat.

De boeken die ik las op weg naar mijn toekomstige miljonairsschap waren deze:

  1. The having – het geheim van rijk worden
  2. Rijke pa, arme pa (sorry voor de vreselijke titel en kaft:)
  3. Denk groot en word rijk, door Napoleon Hill
  4. A Step By Step Guide to Becoming A Millionaire
  5. Leer beleggen als Warren Buffet
Gezondheid
Gezondheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s