Stop je geld in stenen

Zo word je rijk

Sinds ik besloten heb dat ik rijk wil worden, zie ik overal kansen. Maar ik zie ook dat ik al heel veel kansen heb gehad en die per ongeluk heb vastgepakt. Zo staat er vandaag een reusachtige kraan voor mijn huis omdat de man met wie ik ooit dit huis kocht en ik hebben besloten om het huis te splitsen. Hij een deel en ik een deel. Hoewel dat financieel handig is, heeft het ook wel de nodige stress opgeleverd. Zo veel dat als we niet al lang geleden uit elkaar waren gegaan, we nu alsnog waren gescheiden. Maar gelukkig zijn we altijd goed geweest in samenwerken, ook nu. wanneer het huis gesplitst is kunnen we het los van elkaar verkopen, mochten we dat ooit willen. Met de winst die we daarop maakten hoeven we eigenlijk nooit meer te werken (moeten we daarna wel in een tiny house in Almere gaan wonen).

Het huis dat we meer dan tien jaar geleden kochten stond in de een-na saaiste buurt van Amsterdam. We woonden daarvoor in de op een-na hipste buurt van Amsterdam, waar de huizen op instorten stonden. Hier niet. Hier stonden ze recht en hadden ze grote tuinen. We begrepen niet waarom zulke mooie huizen relatief zo goedkoop konden zijn. Dat we het kochten bleek de beste zet te zijn die we konden doen, want het huis werd in die tien jaar drie keer zo veel waard als waar wij het voor hadden gekocht. We werden dus per ongeluk rijk.

Terugkijkend op alle goede beslissingen die ik in het verleden nam, kan ik niet anders dan concluderen dan je geld in stenen beleggen een fantastische beslissing is. Uiteindelijk moet iedereen ergens wonen en de komende jaren gaat de wereldbevolking – en ook die van Nederland – nog groeien.

Mijn beste vriendin kocht in de jaren tachtig een etage in Amsterdam voor ongeveer 80.000 gulden (30.000 euro). Een paar jaar later verkocht ze haar etage, ook nadat ik haar had gewaarschuwd. Ik voorzag namelijk dat de buurt waarin ze woonde hip zou worden, dat de prijzen van het vastgoed zouden stijgen en dat ze die etage beter zou kunnen verhuren. Ze verkocht haar etage, betaalde haar bruiloft er van en kocht een tweedehands auto. Diezelfde etage staat nu te koop voor bijna een half miljoen euro. Elke keer als ik haar daar op wijs, kijkt ze schuldig naar de grond. Nu, achteraf gezien, lijkt mijn vooruitziende blik een goede geweest te zijn, maar op dat moment was het echt moeilijk voorstelbaar dat de prijzen in Amsterdam nog verder zouden stijgen. Maar dat deden ze. En dat doen ze nog steeds. Ook al waarschuwt iedereen voor een huizenmarkt-bubble. Uiteindelijk is beleggen in stenen de makkelijkste manier om rijk te worden. Vind ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s