Vrouwen zijn beter in beleggen

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 70 procent van de getrouwde vrouwen een jaar na het overlijden van hun man hun financieel adviseur de deur uit zet. En terecht, zo blijkt uit ander onderzoek. Vrouwen blijken namelijk beter in beleggen dan mannen. Ze kopen en verkopen minder dan mannen, en die rustige stijl in beleggen levert ze extra winst op. Bovendien nemen vrouwen minder grote risico’s en houden ze hun aandelen langer vast.

Zelf ben ik ook vrouw. Maar van beleggen word ik erg zenuwachtig. De dag dat Trump de Amerikaanse verkiezingen verloor, verkocht ik al mijn aandelen. Tot op de dag van vandaag weet ik niet goed waarom. Misschien omdat ik had gelezen dat iedereen dat deed. Of omdat ik gewoon heel slecht ben in beleggen. Ik vermoed dat laatste.

Daarom heb ik besloten om dat door iemand anders te laten doen. Ik heb een vriendelijk ogend pensioenfonds uitgezocht, waar ik nu af en toe geld naar over maak. Het voordeel is dat ik over dat geld nu geen belasting betaal, en tegen de tijd dat ik met pensioen ga hopelijk veel minder belasting dan ik nu zou betalen. Het andere voordeel is dat ik mezelf dwing om geld opzij te zetten voor later. Later leek altijd heel erg ver weg, maar komt steeds sneller dichterbij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s