Waarom verzamelt iemand zo veel cd’s?

Vaderdag Gilles LambertSinds de komst van Spotify is het niet nodig om nog een cd in huis te halen. Dus wat bezielt legers mannen om cd’s te verzamelen, of vinyl? Volgens de Amerikaanse schrijver Eric Bradley zijn het vooral mannen die de laatste jaren aan het verzamelen zijn geslagen. Niet alleen cd’s, maar ook tinnen soldaatjes, filmposters en oude auto’s. Hij schreef er een boek over: Mantique, a manly guide to cool stuff. Volgens Bradley verzamelen mannen uit nostalgie. Het zijn spullen die hen herinneren aan de tijd dat ze tieners waren en nu zijn ze op een leeftijd dat ze genoeg geld hebben om die spullen te kopen. Lol van het verzamelen is dat het moeite of geld heeft gekost om het object in handen te krijgen. Behalve nostalgie speelt ook trots een rol. Iets bezitten dat anderen graag willen hebben geeft volgens hem een goed gevoel. Bovendien hebben mannen behoefte aan een eigen plek in huis, het spreekwoordelijke schuurtje. Een verzameling is dan een mooi excuus om je terug te trekken.

WonenWonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s