Maakt samenwonen wel gelukkig?

Maakt samenwonen gelukkig? Iets minder dan tot nu toe werd gedacht. Het gevoel bij een groep te horen – groot of klein – is een belangrijke menselijke behoefte. Volgens Maslows beroemde piramide van fundamentele behoeften zoekt een mens eerst naar bevrediging van lichamelijke noden (honger en dorst) en direct daarna naar een groep – of groepje – waar hij bij kan horen.

Uit Australisch onderzoek blijkt dat mensen die met een partner of in gezinsverband wonen, meer het gevoel hebben ergens bij te horen dan mensen die alleen wonen. Dat lijkt voor de hand liggend, maar opvallend is dat tussen beide groepen geen enkel verschil bestaat in gevoelens van eenzaamheid. Terwijl volgens de onderzoekers heel lang is gedacht dat er een verband was tussen het gevoel ergens bij te horen en eenzaamheid. Samenwonen geeft je dus het gevoel dat je ergens bijhoort, maar maakt net gelukkig(er).

 

GezondheidGezondheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s