Hoe weet je of dit de ware is? (7 – slot)

wareHoe weet je of iemand de ware is? De ware liefde past als een jas. Ware liefde begint met vriendschap en de ware lijkt op je ex. Zeven wetenschappelijke feiten over het vinden van de liefde. De laatste tip: 7. De ware liefde past als een jas

‘De ware liefde vind je niet door naar de perfecte geliefde te zoeken, maar door een imperfecte man of vrouw als perfect te zien.’ Aldus de Amerikaanse filosoof Sam Keen. Veel mensen hebben een lijst met voorwaarden waar die ene grote liefde aan moet voldoen. Succes, zorgzaamheid, gevoel voor humor, romantiek. De lijst kan oneindig lang zijn. Maar de ware liefde is niet degene die aan al je eisen voldoet, maar degene voor wie jij al je eisen laat vallen. Volgens therapeute Caroline Roodvoets, auteur van het boek Nu alleen de liefde nog, herken je de ware als je jezelf kunt zijn bij hem of haar. Wanneer je elkaar kunt begrijpen qua denkwijze en communicatie, en natuurlijk wanneer je die ander een leuk en aantrekkelijk mens vindt. ‘ Maar eigenlijk geloof ik niet in de ware,’ zegt Roodvoets. ‘De ware wordt je op den duur voor elkaar door wederzijdse investeringen en loyaliteit die zich in de jaren opbouwt. Een goede relatie voelt natuurlijk aan, als een jas die past.’

Zie ook: tip 1

tip 2

tip3

tip4

tip5

tip 6

Door: Manon Sikkel

Image: Tod Sollie

Ook gepubliceerd in: De liefde 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s