Hoe weet je of dit de ware is? (5)

ware tord sollieHoe weet je of iemand de ware is? De ware liefde past als een jas. Ware liefde begint met vriendschap en de ware lijkt op je ex. Zeven wetenschappelijke feiten over het vinden van de liefde. Tip 5…

Vraag het je ouders

De meeste nieuwe stellen hebben een geromantiseerd beeld van elkaar. Dat maakt het moeilijk om zelf een objectieve beoordelaar te zijn. Hoe weet je of die ander de ware is als je verblind bent door verliefdheid? Om dat zeker te weten zou je vrienden of familieleden om advies moeten vragen. Dat buitenstaanders het soms redelijk bij het goede eind hebben blijkt uit verschillende onderzoeken naar gearrangeerde huwelijken. Mensen in een gearrangeerd huwelijk blijken net zo gelukkig te zijn als mensen die uit liefde zijn samengekomen en soms zelfs gelukkiger. De onderzoekers hebben daar als verklaring voor dat de eerste groep minder hoge verwachtingen heeft van de relatie waardoor de liefde alleen maar kan meevallen. Ook zijn ze niet teleurgesteld dat de liefde uit het begin na een aantal jaar afneemt. Ook gaan ze er niet van uit dat de eerste verliefdheid voldoende is om de liefde brandende te houden. Integendeel. Ze werken harder om hun relatie te laten slagen. Dat is geen pleidooi voor een gearrangeerd huwelijk, maar wie weet ben je zelf nog aan het twijfelen en zeggen je ouders: dit is de ware voor jou.

Door: Manon Sikkel

Image: Tod Sollie

Ook gepubliceerd in: De liefde 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s