Hoe weet je of dit de ware is? (4)

ware tord sollieHoe weet je of iemand de ware is? De ware liefde past als een jas. Ware liefde begint met vriendschap en de ware lijkt op je ex. Zeven wetenschappelijke feiten over het vinden van de liefde. Tip 4…

Volg je neus

Het is een beetje vreemd om te doen, maar eigenlijk zou je bij elke potentiële  liefdeskandidaat even je neus onder zijn of oksel moeten houden. Want niets verraadt zo goed of iemand de ideale partner is als lichaamsgeur.

De lichaamsgeur bevat een vingerafdruk van het genetisch materiaal. De Zwitserse evolutiebioloog Claus Wedekind vroeg mannelijke proefpersonen ene week lang hetzelfde T-shirt te dragen. Hij nam van elke man een monster van zijn wangslijmvlies om zijn genen te bepalen. Een groep vrouwen vroeg hij daarna aan de T-shirts te ruiken en aan te geven hoe lekker ze die vonden ruiken. Na vergelijking van de genen van de mannelijke en vrouwelijke proefpersonen ontdekte hij dat vrouwen de lichaamsgeur prefereren van mannen waarvan de genen het best hun eigen set genen aanvulden. Gemiddeld komt de set genen tussen twee geliefden voor twintig procent overeen. Komen er meer of minder genen overeen dan die twintig procent, dan blijken er vaker problemen in de relatie. Hoe groter de genetische overeenkomst tussen man en vrouw, hoe minder opwindend een vrouw een man vindt ruiken. Wanneer die geur niet klopt, klopt er meestal ook iets niet aan de liefde. 

Lees ook: De ware liefde lijkt op je ex

En: De ware liefde kent intimiteit

En: Ware liefde begint met vriendschap

Door: Manon Sikkel

Image: Tod Sollie

Ook gepubliceerd in: De liefde 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s