Hoe weet je of dit de ware is? (3)

ware tord sollieHoe weet je of iemand de ware is? De ware liefde past als een jas. Ware liefde begint met vriendschap en de ware lijkt op je ex. Zeven wetenschappelijke feiten over het vinden van de liefde. Tip 3…

De ware liefde lijkt op je ex

Om te weten dat iemand de ware is, moet je zeker weten dat iemand anders het niet is. Om een beeld te krijgen van de ware liefde zou je eigenlijk al je oude liefdes in kaart moeten brengen. Grote kans dat je dan een patroon herkent.

Volgens de Amerikaanse seksuoloog John Money leggen we vanaf ons achtste jaar een liefdesplattegrond in ons hoofd aan. Onze voorkeur voor wat voor types we leuk vinden vindt al vroeg plaats. Zo kan het zijn dat je op je dertigste nog steeds valt op mannen die een beetje lijken op je buurjongen van vroeger. Of op vrouwen die net zo lachen als je moeder.

Volgens Monica Wardenaar, auteur van het boekje Kijk! Helemaal jouw type, is het geen toeval dat je steeds op dezelfde types valt. Die ene ware bestaat volgens haar niet, maar wel iemand die je jouw ideale type zou kunnen noemen. Op haar site menstypes.nl heeft ze de dertien meest voorkomende types op een rijtje gezet, gebaseerd op uiterlijke en gedragskenmerken. Het is maar de vraag of je aan de botstructuur en het gewicht je grote liefde kunt herkennen, maar voor een regenachtige zondag is het leuk om te bestuderen.

Door: Manon Sikkel

Image: Tod Sollie

Ook gepubliceerd in: De liefde 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s