Schrijf je eigen grafrede

grafrede carli jeanJe krijgt ‘m niet zo snel te lezen, je eigen grafrede – misschien zelfs nooit – maar waarom zou je ‘m nu niet vast laten maken, als een cadeau aan jezelf? Denk aan vijf mensen die je graag op je begrafenis de loftrompet zou horen steken. Bel ze op en hoor ze uit. Wat is er zo leuk aan je, hoe zullen ze zich je altijd herinneren? Welke anekdote zal ze altijd bijblijven? Wat zullen ze missen? Wanneer zagen ze je voor het laatst? Wat hadden ze je nog willen zeggen? Schrijf het allemaal op en dan mag je op de bank gaan liggen en het rustig lezen, alsof je er even niet meer was. Het echte cadeau is natuurlijk het leven zelf – want hoera, je bent niet dood.

Door: Manon Sikkel

Image: Carli Jean

Ook verschenen in Psychologie Magazine 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s