Voor Floor

floorenmanonJe had een T-shirt voor me gemaakt. Een wit shirt met langs de neklijn kleine gouden letters waar ‘ik haat taart’ op stond. Soms zetten mensen hun leesbril op, bogen zich dan over mij heen en lazen de tekst waar ik nooit uitleg over gaf. En wij? Wij konden daar eindeloos om lachen. Mijn huis staat vol kleine objecten die je ooit voor me maakte. Een uitgeblazen kievitsei, een banketbakker op sterk water, een boek vol dode vliegen. Ik zet ze op een plankje met jouw naam erop. Als ik er heel vaak naar kijk, is het op een dag alsof je er nog steeds bent. Alleen de gouden letters op mijn T-shirt haal ik eraf. Daar schrijf ik met een dikke, zwarte watervaste stift: ik haat onbewaakte spoorwegovergangen in Oostenrijk. Dat is bijna nog moeilijker uit te leggen dan de vorige tekst, maar ik doe het graag. Dag prachtvrouw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s