Kans op vinden nieuwe liefde: 1 op 285.000

nieuwe liefde mayur gala

Hij was dertig en al drie jaar single, vertelt de Engelse econoom Peter Backus. Benieuwd of hij ooit nog een leuke vrouw zou tegenkomen, sloeg hij aan het rekenen. Hij ontdekte dat die kans uitzonderlijk klein was. Als uitgangspunt nam hij de kans dat hij een vrouw aantrekkelijk zou vinden als 1 op 20. Met een even grote kans dat een vrouw hem aantrekkelijk zou vinden. Hij beperkte zich vervolgens tot alle single vrouwen in zijn eigen woonplaats Londen, in de leeftijdscategorie 24-34. De computerberekening toonde vervolgens aan dat er 26 vrouwen in aanmerking kwamen voor een relatie. De kans dat hij die op een willekeurige dag zou ontmoeten was 1 op 285.000. Een kans die volgens hem vergelijkbaar is met het aantreffen van buitenaards leven. ‘Wat ik wilde aantonen’, zegt hij, ‘is dat het niet aan mij lag dat ik nog alleenstaand was’. Inmiddels is het twee jaar later en op de vraag hoe het met de liefde staat antwoordt hij: ‘Ik heb een vriendin gevonden! Het heeft even geduurd, maar ze is geweldig en ze voldoet aan al mijn verwachtingen. We hebben elkaar in Londen ontmoet en volgend jaar gaan we trouwen.’  En hoe ze elkaar hebben ontmoet? ‘Just through friends. We happen to be at the party to celebrate a mutual friends birthday. Simple chance…’

Hooikoorts 2020Hooikoorts 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s