1 op de 5 vrouwen gaat vreemd

vreemdgaan josh felise

Overspel laat zich lastig meten. Niet iedereen geeft direct toe dat hij of zij vreemd gaat wanneer er een enquêteur voor de deur staat. Cijfers over hoe vaak er wordt vreemd gegaan zijn daarom heel lang vertekend geweest. Anonieme vragenlijsten via internet hebben daar verandering in gebracht. Nu weten we dat 1 op de 5 vrouwen vreemd gaat.

Het Amerikaanse Kinsey Instituut en de Universiteit van Indiana brachten eind 2012 nieuwe cijfers naar buiten. Zo’n 23 procent van de mannen gaat wel eens vreemd. Dat cijfer is sinds begin jaren negentig niet veranderd. Het aantal vrouwen dat overspel pleegt, is in die tijd toegenomen van 12 naar 19 procent. De verklaring van deze toename is dat vrouwen financieel onafhankelijker zijn geworden, vaker buitenshuis werken en dankzij internet meer mogelijkheden hebben om een minnaar te vinden.

Overigens zijn de cijfers ook enigszins misleidend. Dat 20 tot 25 procent van de mensen vreemd gaat, betekent niet dat ze dat op dit moment doen, maar dat ze dat ooit in hun leven hebben gedaan. Het goede nieuws is dat de meeste mensen in een relatie trouw zijn als honden.

Door: Manon Sikkel

Image: Josh Felise

Ook gepubliceerd in: De liefde 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s